een persoonlijke tuin als sfeervol verlengstuk van uw woning

Coniferen snoeien

Coniferen kunt u het beste ��n of twee keer per jaar snoeien. U kunt coniferen eind mei of begin juni snoeien en eventueel een tweede keer in augustus of september. Wanneer u coniferen later snoeit, hebben de coniferen geen tijd meer om zich te herstellen voordat de winter begint. Wanneer u pas eind juli uw coniferen snoeit is ��nmaal per jaar snoeien voldoende.

U kunt coniferen het beste naar boven toe wat taps toelopend knippen. Zo krijgt ook de onderzijde van de conifeer licht en blijft de conifeer mooi groen. Regelmatig snoeien is dan ook belangrijk. Met een scherp mes of een (elektrische) heggeschaar verwijdert u de toppen van de twijgen, waarna deze zich weer verder zullen vertakken. Een snoeischaar kunt u het beste gebruiken om dikkere vertakkingen die zich dieper in de conifeer bevatten te verwijderen.

Voor meer informatie over het snoeien van coniferen kunt u contact opnemen met de tophoveniers van Wijsman Hoveniers. Ook wanneer u onze hoveniers wilt inschakelen om uw conifeer te snoeien kunt u contact met ons opnemen.

Laat u informeren over een totaal tuinconcept