een persoonlijke tuin als sfeervol verlengstuk van uw woning

 

Historie

Het begin van de passie

"Begin er niet aan." Dat waren de woorden van Gert's vader die als groente- en bloemenkweker door het leven ging. Volgens zijn vader waren de verdiensten in het groen altijd onvoorspelbaar en vader gunde zijn zoon een stabieler toekomstperspectief. Maar Gert ging toch zijn eigen weg; groen bleek zijn passie.

Een kruiwagen en een schop

De start van zijn hoveniersbedrijf was aan het einde van de jaren '70. Het dagelijkse leven werd bepaald door een economische recessie die pas halverwege de jaren '80 oploste. Het was geen eenvoudige tijd om een nieuw bedrijf op poten te zetten. Gert Wijsman begon zijn hoveniersbedrijf zonder enig startkapitaal. Bij zijn eerste auto kocht hij een aanhanger met daarin alleen een kruiwagen en een schop. Zijn enige zekerheid was het stuk grond waar hij startte; die grond is al meer dan 150 jaar familiebezit.

Stencilmachine

Op een oude stencilmachine maakte Gert zijn eigen stencils die hij verspreidde in nieuwbouwwijken. Daarnaast kweekte hij verschillende planten die hij huis aan huis probeerde te verkopen. Op die manier kwamen langzaam maar zeker zijn eerste opdrachten binnen en ontstond de perfecte combinatie van het praktische werk in de tuin, het bedenken van creatieve oplossingen ´┐Żn het persoonlijke contact met klanten. Inmiddels is Wijsman Hoveniers uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met 10 vakmensen in dienst.

Goed met een hoofdletter

Vanaf de start stond kwaliteit hoog in het vaandel. Gert Wijsman is nog opgevoed met het uitgangspunt: wat je doet, dat doe je Goed - waarbij goed terecht een hoofdletter krijgt. Dat bleek een goede keuze en mond-tot-mondreclame zorgde voor steeds meer werk. De eerste 10 jaar werkte Wijsman zelf nog veel mee in zijn tuinen maar later heeft hij zich meer toegelegd op zowel de organisatie binnen het bedrijf als het maken van tuinontwerpen.

Gert Wijsman heeft als geen ander de groeiende belangstelling voor tuinen in de afgelopen decennia meegemaakt. Door de jaren heen zijn tuinen behoorlijk aan veranderingen onderhevig geweest. Begin jaren '80 was nog de sobere tijd van bielzen en grindtegels maar aan het einde van de tachtiger jaren kwam langzaam de overdaad op gang. Er kwam meer geld beschikbaar voor de tuin en de wegwerpmaatschappij bloeide op. Gert Wijsman heeft daar nooit aan meegedaan; duurzaamheid is kenmerkend voor zijn product! Een tuin ontworpen en aangelegd door Wijsman Hoveniers moet niet alleen net na de aanleg mooi zijn maar moet ook na 10 jaar nog zijn waarde hebben. De klant die investeert in een tuin van Wijsman, investeert in de toekomst! In 2005 bestond het bedrijf van Gert Wijsman 25 jaar en werd op verschillende manieren stil gestaan bij de tuin van toen en nu. Een nieuw bedrijfslogo, een serie nieuwsbrieven, een jubileumbrochure en een nieuwe website en een geweldig feest begeleidde dit jubileumjaar.

Laat u informeren over een totaal tuinconcept