een persoonlijke tuin als sfeervol verlengstuk van uw woning

 

Kapvergunning aanvragen

Wanneer u een boom op eigen terrein wilt gaan kappen hebt u een kapvergunning nodig. De eisen die aan deze kapvergunning zijn verbonden verschillen per gemeente. Elke gemeente kent echter wel een ondergrens. Als de omtrek van de boom die u wilt kappen onder een bepaald aantal centimeters valt, mag u deze boom zonder vergunning kappen. Er is geen landelijke richtlijn, de hoeveelheid centimeters verschilt per gemeente. Het is dus belangrijk om van te voren goed te informeren bij uw gemeente wat de eisen aan de kapvergunning zijn. Wanneer u een boom kapt zonder kapvergunning riskeert u een flinke boete.

Kapvergunning aanvragen

U kunt alleen een kapvergunning aanvragen wanneer u eigenaar bent van de betreffende boom. Bent u geen eigenaar van de boom maar wilt u wel een boom (laten) kappen? Vraag dan de eigenaar van de boom jou te machtigen om de aanvraag in te dienen. Meld, wanneer u een kapvergunning aanvraagt altijd de locatie van de boom op het perceel ´┐Żn de boomsoort.

Deze regels gelden niet alleen voor particulieren; ook gemeenten hebben een kapvergunning nodig wanneer zij bijvoorbeeld een boom aan de kant van de weg willen verwijderen.

Wij kunnen het aanvragen van een kapvergunning voor u uit handen nemen en kunnen voor u nagaan welke regels er binnen uw gemeente van toepassing zijn. Neem contact op voor meer informatie om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat u informeren over een totaal tuinconcept