een persoonlijke tuin als sfeervol verlengstuk van uw woning

 

Kapvergunningen

Voor het verwijderen van bomen is er in de meeste gemeenten een kapvergunning vereist. Over het algemeen worden de aanvragen niet geweigerd. Houdt u er wel rekening mee dat het gehele vergunningentraject 6- 8 weken duurt.

In steeds meer gemeenten heeft men inmiddels het kapvergunningen beleid aangepast. Dat wil zeggen dat men binnen de gemeente heeft geïnventariseerd waar de bomen staan die niet gekapt mogen worden. Staat uw boom daar niet op dan is kappen zonder vergunning toegestaan. Over het algemeen kun je ook zeggen dat wanneer de te kappen boom 100 cm boven het maaiveld uitkomt en een stamomtrek van minder dan 100 cm heeft dat dan de boom zonder vergunning gekapt kan worden.

Wilt u er zeker van zijn welk beleid binnen uw gemeente geldt, bel dan even met uw gemeente of kijk op de website van uw gemeente waar dit ongetwijfeld vermeld staat.

Ook wij kunnen voor u nagaan welke regels er binnen uw gemeente gelden en indien noodzakelijk kunnen wij de aanvraag van de vergunning voor u verzorgen. Neem contact op voor meer informatie en om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Wijsman Hoveniers verricht haar kapwerkzaamheden in de regio's Amsterdam, Baarn, Hilversum, Gouda, Soest, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en Waddinxveen.

Laat u informeren over een totaal tuinconcept